Ravitsemus

Ravitsemus

Seniorin monipuolinen ravitsemus

Seniorin terveelliseen ruokavalioon kuuluvat monipuolinen ruoka ja säännölliset ateriat. Ruuan pitäisi myös maistua hyvältä ja tuottaa hyvää mieltä.

Terveyden edistämisessä ja muistisairauksien hoidossa säännöllinen, monipuolinen ja terveellinen ravinto on keskeistä. Toimintakyvyn ylläpitäjinä päivittäisen ruuan ja juoman riittävä määrä ja laatu ovat tärkeitä, esimerkiksi kaatumisten ehkäisemiseksi. Jos yksipuolinen ruokavalio jatkuu pitkään arjen tottumuksena, se voi myötävaikuttaa myös muistisairauden etenemiseen ja ilmetä muutoksina käytöksessä. Puolisohoitajalla voi myös olla sairauksia ja toimintakyvyn alenemaa, joten perheen jaksaminen on tärkeää huomioida kokonaisuutena.

Maukas ja ravitseva ruoka on voimaksi, nautinnoksi ja iloksi jokaiseen virkeään päivään.

Asuuko iäkäs läheisesi yksin? Syökö hän riittävästi? Onko hänen ruokailu ja ravitsemuksensa kunnossa?

Ravitsemusasioissa tarjoamme apuamme asiakkaan kotona tai hoitokodissa tapahtuvaa ravitsemusohjausta ja neuvontaa.

Vaihtelua arkeen tuovat yhteiset ruokaostoksillakäynnit. Ruoan valmistamme asiakkaan toiveiden mukaan, joko valmiiksi tarjolle tai yhdessä iloisesti kokkaillen.

Ruoanlaitto ja leipominen on hauska yhteinen harrastus.

Kannustamme senioreita tai muistisairauksia sairastavia monipuoliseen ruokailuun. Tarvittaessa lisäämme mieluisia uusia ruokia ja makuja hänen aikaisempaan ruokavalioonsa. Näin vähitellen ja lempeästi onnistumme paremmin tarvittavissa ruokailumuutoksissa.

Muistisairaus ja ravitsemus

Ruokavalion laatu vaikuttaa aivojen toimintakykyyn. Laihtuminen ja ravintoaineiden puutos saattaa nopeuttaa muistisairautta. Jos ruoka ei maita niin kannattaa pyrkiä valitsemaan mieliruokia ja syödä vaikka pieniä aterioita pitkin päivää. Muistisairaat sekä muita pitkäaikaissairauksia sairastavat tarvitsevat usein tehostettua ravitsemushoitoa.

Hyvä ja oikeanlainen ruokavalio auttaa tutkitusti ehkäisemään muistin heikkenemistä ja dementoivan sairauden etenemistä.

Hyvänä uutisenamme onkin se, että on olemassa paljon ravitsemuksellisia keinoja, jotka auttavat ylläpitämään kognitiivista tasoa ja vähentämään dementian ja Alzheimerin taudin riskiä. Nämä keinot pitäisi saada täysin käyttöön. Aivot ja muisti nauttivat terveellisitä eväistä. Säännöllinen ja monipuolinen ruokavalio takaa aivoille kaiken tarpeellisen. Ravitsemuksen merkitys muistin hellijänä on kiistatonta. Herkuttelu ja nautinto tekee aivoille hyvää, mutta hyvät ja terveelliset arjen valinnat pitävät aivot vireinä.

MITEN VOIMME PALVELLA
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ
soittamalla numeroon 040 7791 731
tai lähettämällä sähköpostia ositteeseen tarja.ahlman@gmail.com

Toivon yhteydenottoa: puhelimitse, sähköpostitse. Paras aika tavoittaa: aamu, päivä, ilta

LAHJAKORTTI
Anna lahjaksi terveyttä ja hyvinvointia.
Osta lahjaksi Lahjakortti
Saat 60%n kotitalousvähennyksen myös lahjakortilla maksaessasi. Huomioithan, että kotitalousvähennyksen voi myös tehdä omien tai puolison vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista kotihoidon palveluista.

Käytämme keksejä.