Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoito on asiakkaan omaan kotiin vietyä lämminhenkistä ja ammattitaitoista sairaanhoitoa sekä kokonaisvaltaista terveyden edistämistä. Sen tarkoituksena on helpottaa sairaalasta kotiutumista, sairastuneen kotona selviytymistä ja tukea omaisia sairaan henkilön kotihoidossa.

Yksilöllinen ja sydämestä lähtevässä palvelussamme korostuu kuntouttava työote, jolla pyritään edistämään asiakkaan toimintakykyä ja mahdollistamaan itsenäinen elämä omassa kotona. Lämminhenkinen ja joustava palvelumme asiakkaamme omassa kodissasi säästää aikaa ja välttää jonottamiselta sekä vähentää lääkärin vastaanotolla käyntejä. Kotisairaanhoito pohjautuu aina hoitosuunnitelmaan ja hoidon vaikuttavuuden seurantaan.

Voimmeko auttaa? Kotisairaanhoito auttaa toipujaa.

Oletko kotiutumassa sairaalasta tai tarvitseeko läheisesi sairaanhoidollista apua kotiin? Sairaanhoitajamme neuvovat, ohjaavat ja tukevat, sekä toipujaa, että omaisia koko hoidon ajan. Kotikäynneillämme haluamme tuoda turvaa asiakkaille ja heidän omaisilleen. Lisäksi haluamme, että asiakkaamme ja heidän läheisensä tietävät asioidensa olevan luotettavan ja kokeneen terveydenhuollon ammattilaisen hoidossa.

Kotisairaanhoito voidaan aloittaa välittömästi, myös ilman lääkärin lähetettä. Kotikäynnin ajankohta voidaan sopia joustavasti asiakkaan toiveiden ja elämänrytmin mukaisesti.

Meihin on helppo tutustua ottamalla yhteyttä ja kutsumalla meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, jonka yhteydessä löydämme juuri Sinun tilanteeseesi soveltuvan ratkaisun saman tutun ja turvallisen terveydenhuollon ammattilaisen suorittamina kotikäynteinä ja kerromme lisää myös saatavilla olevista tuista ja etuuksista.

Tuomme palvelumme asiakkaan kotiin sekä yksityisesti että yhteistyössä kuntien kanssa. Yksityiseltä palveluntuottajalta tilattu kotisairaanhoito tai muut hoitopalvelut eivät estä asiakkaita tilaamasta hoitopalveluita myös kunnalta, kuten esimerkiksi kunnan kotihoidon tai kotisairaalan kotikäyntejä.

Olemme Etelä-Suomen aluehallintoviraston hyväksymä terveydenhuollon palveluntuottaja. Tuomme kotiisi luotettavasti ja turvallisesti kattavat sairaanhoidon palvelut viikon jokaisena päivänä.

Asiakkaidemme luona käy aina sama tuttu ja turvallinen sairaanhoitaja, jolloin potilaan terveydentilaa pystytään seuraamaan erittäin luotettavasti ja mahdollisiin voinnin muutoksiin pystytään puuttumaan nopeasti.

Oletko kotiutumassa sairaalasta tai tarvitseeko läheisesi sairaanhoidollista apua kotiin?

Sairaalasta kotiutuminen on yksi keskeisimpiä toipumisvaiheen asioita, joita moni seniori elämänsä aikana joutuu kohtaamaan. Onnistunut kotiuttaminen on avainasemassa toipumisessa ja se määrittelee monen seniorin tulevaisuuden. Kotisairaanhoidosta saa erinomaisen avun sairaalasta kotiutumisen jälkeiseen toipumiseen. Valitettavan usein potilaat kotiutetaan sairaalasta yksin ilman yksilöllistä kuntoutussuunnitelmaa ja kotiapuja, mikä saattaa pidentää toipumisaikaa tarpeettomasti. Kotisairaanhoidon avulla seniorin toimintakyky palautuu, kivut lievittyvät sekä toipuminen sairaudesta nopeutuu huomattavasti. Tavoitteenamme on palauttaa asiakas takaisin normaalin elämän pariin mahdollisimman nopeasti.

Arvokas ja lämminhenkinen saattohoito kotona

Kotona tehdyssä saattohoidossa parantumattomasti sairaalla on mahdollisuus osallistua kodin arkeen. Myös omaiset voivat osallistua hoitoon.
Sydämelliset sairaanhoitajamme ovat läsnä potilaan kotona ja huolehtivat esimerkiksi hygieniasta, ravitsemuksesta sekä oireiden hoidosta. Sairaanhoitajamme tekevät tiivistä yhteistyötä esimerkiksi kunnan kotisairaalan kanssa, jolloin potilaan voinnin muutoksiin ja niiden hoitoon reagoidaan nopeasti. Erityisesti kivun hoidossa tämä on ensiarvoisen tärkeää.
 

Saattohoidossa myös omainen on tärkeä

Läheisen kuolemaan johtava sairaus koettelee myös omaisia. Omaisten huomioiminen onkin tärkeä osa työtämme. Tukeminen voi olla arjen apua ja välillä myös tukevaa olkapäätä ja empatiaa. Olemme läsnä myös omaisten elämässä.

Kun koti muuttuu hetkellisesti hoitopaikaksi, voi lyhytkin irtiotto auttaa omaista jaksamaan raskaassa tilanteessa. Kotoa voi poistua turvallisin mielin, kun tietää läheisen olevan ammattitaitoisen sairaanhoitajamme hyvässä hoidossa.

Esimerkkejä kotisairaanhoidon palveluistamme:

yleinen voinnin seuranta, neuvonta ja opastaminen esim. sairaalasta kotiutumisen yhteydessä

lääkkeiden jako / antaminen, myös suonensisäisesti annettava neste- ja lääkehoito

kiputilojen seuranta ja hoitaminen

lääkkeiden vaikutusten ja sivuoireiden seuraaminen

ohjaus ja seuranta toimenpiteeseen valmistautumisessa

injektiot ja rokotteet

ravitsemuksen seuranta ja ohjaus

letkuruokinta

suuhygienia

haavahoidot

sairaalasta kotiutuminen turvallisesti ja suunnitellusti

korvien huuhtelu, silmätippojen laitto

muistisairaanhoito ja muistitestien teko

lääkemuistutukset

verenpaineen mittaus

verensokerin mittaus

katetrointi ja virtsanerityksen ja vatsantoiminnan seuraaminen

ompeleiden ja hakasten poisto

reseptien uusiminen ja apteekissa asiointi

saattohoito

MITEN VOIMME PALVELLA
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ
soittamalla numeroon 040 7791 731
tai lähettämällä sähköpostia ositteeseen tarja.ahlman@gmail.com

Toivon yhteydenottoa: puhelimitse, sähköpostitse. Paras aika tavoittaa: aamu, päivä, ilta

LAHJAKORTTI
Anna lahjaksi terveyttä ja hyvinvointia.
Osta lahjaksi Lahjakortti
Saat 60%n kotitalousvähennyksen myös lahjakortilla maksaessasi. Huomioithan, että kotitalousvähennyksen voi myös tehdä omien tai puolison vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista kotihoidon palveluista.

Käytämme keksejä.